Monday, 25.11.2024, 13:32
Welcome, Guest
Asosiy » 2012 » October » 12 » Tovuq marinovkasi
07:17
Tovuq marinovkasi

Quidagi usuldagi marinovka asosan tovuqni barbekyu(barbecue)-chogda tovuq pishirish, maxsus pishirgich(oven,duxovka)larda pishirish uchun moljalangan.

 

Masalliqlar(3ta tovuq oyogi uchun):

-6 osh-q qatiq

-2 osh-q uksus

-1choy-q(tabga kora) tuz

-1choy-q shakar

-1osh-q osimlik yogi

-1chimdimdan ziravorlar(zira.kashnich,achchiqlar)

-5 bolak mayda togralgan sarimsoq

-2osh-q mayonez

 

 

Tayyorlash:

Tovuq oyoqlarini son qismini kesib chiqamiz(marinovka yaxshi shimilishi uchun). Hamma masalliqni ketma-ket solib, ular tovuqqa syaxshi ingishi uchun qolimiz bilan yaxshilab aralashtiramiz. Biror chuqur idishga hammasini solib, ustini zich qilib polietelen(kleyonka) bilan yopamiz(qopqoq bilan emas) va sovutgichga kamida 4 soatdan 12 soatgacha qoyamiz.(qancha kop tursa shuncha yaxshi singadi). Tovuqni pishirishdan avval ostiga yigilib qolgan marinovka suvi bilan yana bir bor aralashtirib yuborish kerak.

                                                                                                              

Bu marinovkada pishgan tovuq juda mazali chiqadi, hohlagan kishilar tovuq dimlama yoki shu kabi taomlarda ham bir kun avval marinovka qilib pishirsa , tovuq hil-hil bo'lib pishadi

 

 

Bo'lim: Quyuq taomlar | Ko'rilgan: 1878 | Maqola egasi: Admina | Reyting: 2.0/1
Umumiy fikrlar: 0
Name *:
Email *:
Code *: