07:17 Tovuq marinovkasi | |
Quidagi usuldagi marinovka asosan tovuqni barbekyu(barbecue)-cho’gda tovuq pishirish, maxsus pishirgich(oven,duxovka)larda pishirish uchun mo’ljalangan. Masalliqlar(3ta tovuq oyog’i uchun): -6 osh-q qatiq -2 osh-q uksus -1choy-q(ta’bga ko’ra) tuz -1choy-q shakar -1osh-q o’simlik yog’i -1chimdimdan ziravorlar(zira.kashnich,achchiqlar) -5 bo’lak mayda to’g’ralgan sarimsoq -2osh-q mayonez Tayyorlash: Tovuq oyoqlarini son qismini kesib chiqamiz(marinovka yaxshi shimilishi uchun). Hamma masalliqni ketma-ket solib, ular tovuqqa syaxshi ingishi uchun qo’limiz bilan yaxshilab aralashtiramiz. Biror chuqur idishga hammasini solib, ustini zich qilib polietelen(kleyonka) bilan yopamiz(qopqoq bilan emas) va sovutgichga kamida 4 soatdan 12 soatgacha qo’yamiz.(qancha ko’p tursa shuncha yaxshi singadi). Tovuqni pishirishdan avval ostiga yig’ilib qolgan marinovka suvi bilan yana bir bor aralashtirib yuborish kerak. Bu marinovkada pishgan tovuq juda mazali chiqadi, hohlagan kishilar tovuq dimlama yoki shu kabi taomlarda ham bir kun avval marinovka qilib pishirsa , tovuq hil-hil bo'lib pishadi | |
|
Umumiy fikrlar: 0 | |