10:05 Chuchvaraning tugilishi | |
Hamir uchun masalliqlar: -un -tuxum -tuz, suv Nachinkasi uchun masalliqlar: -100gr qiyma -1 bosh piyoz -ziravorlar -tuz Tayyorlanishi: O'rtacha yumshoqlikda hamir qoriladi. 30minga usti yopilib, tindirib qo'yiladi. Nachinka tayyorlash: 1.Oddiy usul: Piyoz 0,5sm uzunlikda to'g'raladi va go'sht, tuz va ziravorlar bilan yaxshilab aralashtiriladi. 2.Qovurma usul: Qizigan yog'da piyozni ozgina so'liguncha past olovda qovurib, songra go'sht, tuz, ziravorlar solinib 1-2 min qovuriladi. Tugishdan oldin sovutiladi. Qovurma usul mazaliroq chiqadi. Chuchvaraning tugilishi: 1.Hamirni osti ko'rinadigan yuqalikda yoyib, 3x3(yoki 4x4,5x5)sm uzunlikda kesiladi. 2.Nachinka hamirning yuqoriroq qismiga solinib, buklab chetlari yopishtiriladi. (Agar yaxshi yopishmasa biroz suv bilan namlanadi) 3.Yuqoridagi ikki burchak biroz qayiriladi. 4.Patsdagi buklanmagan qismini chap ko'rsatkich barmoq bilan ushlanib, o'ng barmoqlar bilan orqaga aylantiriladi. 5.Uchlari bir-biriga yopishitirladi. Xoxlovchilar muzlatgichda(morozilnik) 5 kun mobaynida saqlashlari mumkin. | |
|
Umumiy fikrlar: 0 | |