Bu hamir tayyorlash uchun biroz vaqt olsada, lekin juda ham foydali va pishganda ko’rinishi chiroyli va og’izda eriydigan mazali bo
...
Read more »
|
Masalliqlar: -4ta qaynatib pishirilgan tuxum -ziravorlar -tuz -yuziga tuxum sarig'i Hamirlarni 10x5(10x6,7)sm uzunlikda kesib olamiz. Tuxu
...
Read more »
|
!!! BISMILLAH!!! $IMAGE7$ Masalliqlar(7kishi uchun): -4dona piyoz -4dona kartoshka -1stakan no’xat uni -2stakan o’simlik yog’i -tuz, ziravorlar(pakora masalasi, achchiqlar) -hoshiga ko’ra shpinat Tayyorlash: Piyozni parrak, kartoshkani ingichka qilib to’g’raymiz. Barcha ziravor, tuz va no’xat unini solib aralashtiramiz. So’ng aralashmaga 1stakan suv solib, yaxshilab aralashtiramiz. Aralashma suyuq ham, quyuq ham bo’lmaslgi kerak.
|
Biryani Xindiston taomi bo’lib, juda ajoyib ta’mga ega, u huddi bizdagi oshning boshqa turiga o’xshaydi. Biryanining turlari ko’p bo’lib, Tovuqli Biryani, Sabzavotli Biryani, Qo’y go’shtili Biryani, Khan Biryani, Kachche Murgh Ki Biryani va hkz.
...
Read more »
|
Bu Xindistonning mashhur va mazali noni bo’lib, uni nafaqat xind ahli, balki boshqa milatlar ham sevib iste’mol qilishadi. Ayniqsa endi pishgan issiqlik payt
...
Read more »
|
Hamir uchun masalliqlar: -un -tuxum -tuz, suv Nachinkasi uchun masalliqlar: -100gr qiyma -1 bosh piyoz -ziravorlar -tuz Tayyorlanishi: O'rtacha yumshoqlikda hamir qoriladi. 30minga usti yopilib, tindirib qo'yiladi. Nachinka tayyorlash: 1.Oddiy usul: Piyoz 0,5sm uzunlikda to'g'raladi va go'sht, tuz va ziravorlar bilan yaxshilab
...
Read more »
|
Masalliqlar: -1 kosa kubik qilib to'gralgan qovoq -0.5 st guruch -1.5-2 st suv -2 st sut 4-5 oshqoshiq shakar Tayyorlash: -Qovoqni o'rtacha kattalikda kubik qilib to'grab olamiz. Qozonga avval guruch, ustidan qovoqni solib, qovoqni ko'madigan darajada suv solamiz. Qozonimizni past olovda qaynashga qo'yamiz. Ora-orada sal-sal aralshtirib turamiz.
|
!!! BISMILLAH!!! Masalliqlar(6-7kishi uchun): -400gr go’sht -1stakan o’simlik yog’i -0.5ta piyoz -1osh-q zira Hamiri uchun: -1dona tuxum -1.5stakan suv -2choy-q tuz -4.5stakan yuqori navli un Tayyorlash: Go’shtni 4-5kun avval sho’r qilib tuzlab qo’yiladi. So’ng .52litrga yaqin suvda 15-20daqiqa qaynatiladi.(go’sht juda yumshab ketmasligi kk) Hohishga ko’ra go’shtni mayda to’g’rash yoki mixerda chiqarish ham mumkin.
|
!!! BISMILLAH!!!
Masalliqlar: -1dona qazi
...
Read more »
|
Do'lma Kerakli masalliqlar: -100gr yog'li qiyma -100gr guruch -1 bosh piyoz -tuz,murch,zira -tomat(qizartirish uchun) -1 osh-qoshiq o'simlik yog'i -Tok bargi. Tayyorlanishi: Piyozni mayda to'g'rab, barcha masalliqlarni aralashtiramiz. Tuzni ta'bga ko'ra solamiz,0.5 choy qoshiqdan ziravorlarni solamiz. Tok bargi barra(svejiy) bo'lsa, undan bandlarini olib tashlab, ustidan qaytagan issiq suvni quyamiz, yumshagandan so'ng(1-2min) suvni to'kib tashlaymiz va tez sovis
...
Read more »
|
|