Monday, 25.11.2024, 13:30
Welcome, Guest
Asosiy » 2012 » February » 26

                                     

Bu hamir tayyorlash uchun biroz vaqt olsada, lekin juda ham foydali va pishganda korinishi chiroyli va ogizda eriydigan mazali bo ... Read more »

Bo'lim: Umumiy oshhona mahsulotlari | Ko'rilgan: 1434 | Maqola egasi: Admina | Sana: 26.02.2012 | Fikrlar (1)

                                               
Masalliqlar:
-4ta qaynatib pishirilgan tuxum
-ziravorlar
-tuz
-yuziga tuxum sarig'i
Hamirlarni 10x5(10x6,7)sm uzunlikda kesib olamiz. Tuxu ... Read more »
Bo'lim: Pishiriqlar | Ko'rilgan: 1300 | Maqola egasi: Admina | Sana: 26.02.2012 | Fikrlar (0)

 

Bo'lim: Quyuq taomlar | Ko'rilgan: 1125 | Maqola egasi: Admina | Sana: 26.02.2012 | Fikrlar (0)

!!! BISMILLAH!!!
$IMAGE7$
Masalliqlar(7kishi uchun): 
-4dona piyoz
-4dona kartoshka
-1stakan no’xat uni
-2stakan o’simlik yog’i -tuz, ziravorlar(pakora masalasi, achchiqlar)
-hoshiga ko’ra shpinat
 
Tayyorlash: 
Piyozni parrak, kartoshkani ingichka qilib to’g’raymiz.
Barcha ziravor, tuz va no’xat unini solib aralashtiramiz.
So’ng aralashmaga 1stakan suv solib, yaxshilab aralashtiramiz. Aralashma suyuq ham, quyuq ham bo’lmaslgi kerak.
Bo'lim: Quyuq taomlar | Ko'rilgan: 1065 | Maqola egasi: Admina | Sana: 26.02.2012 | Fikrlar (0)

 Biryani Xindiston taomi bo’lib, juda ajoyib ta’mga ega, u huddi bizdagi oshning boshqa turiga o’xshaydi. Biryanining turlari ko’p bo’lib, Tovuqli Biryani, Sabzavotli Biryani, Qo’y go’shtili Biryani, Khan Biryani, Kachche Murgh Ki Biryani va hkz. ... Read more »

Bo'lim: Quyuq taomlar | Ko'rilgan: 2573 | Maqola egasi: Admina | Sana: 26.02.2012 | Fikrlar (0)

Bo'lim: Quyuq taomlar | Ko'rilgan: 1044 | Maqola egasi: Admina | Sana: 26.02.2012 | Fikrlar (0)

                                       

Bu Xindistonning mashhur va mazali noni bolib, uni nafaqat xind ahli, balki boshqa milatlar ham sevib istemol qilishadi. Ayniqsa endi pishgan issiqlik payt ... Read more »

Bo'lim: Umumiy oshhona mahsulotlari | Ko'rilgan: 1104 | Maqola egasi: Admina | Sana: 26.02.2012 | Fikrlar (0)

                                                       
 
Hamir uchun masalliqlar:
-un
-tuxum
-tuz, suv
 
Nachinkasi uchun masalliqlar:
-100gr qiyma
-1 bosh piyoz
-ziravorlar
-tuz
 
Tayyorlanishi:
O'rtacha yumshoqlikda hamir qoriladi. 30minga usti yopilib, tindirib qo'yiladi.
 
Nachinka tayyorlash:
1.Oddiy usul: Piyoz 0,5sm uzunlikda to'g'raladi va go'sht, tuz va ziravorlar bilan yaxshilab
... Read more »
Bo'lim: Umumiy oshhona mahsulotlari | Ko'rilgan: 1050 | Maqola egasi: Admina | Sana: 26.02.2012 | Fikrlar (0)

                                             
Masalliqlar:
Xamiriga:
Bo'lim: Quyuq taomlar | Ko'rilgan: 1065 | Maqola egasi: Admina | Sana: 26.02.2012 | Fikrlar (0)

 

Masalliqlar(5kishi uchun)

... Read more »

Bo'lim: Quyuq taomlar | Ko'rilgan: 1600 | Maqola egasi: Admina | Sana: 26.02.2012 | Fikrlar (0)

             
Masalliqlar:
-1 kosa kubik qilib to'gralgan qovoq
-0.5 st guruch
-1.5-2 st suv
-2 st sut
4-5 oshqoshiq shakar
 
Tayyorlash:
-Qovoqni o'rtacha kattalikda kubik qilib to'grab olamiz. Qozonga avval guruch, ustidan qovoqni solib, qovoqni ko'madigan darajada suv solamiz. Qozonimizni past olovda qaynashga qo'yamiz. Ora-orada sal-sal aralshtirib turamiz.
                                                     ... Read more »
Bo'lim: Suyuq taomlar | Ko'rilgan: 1110 | Maqola egasi: Admina | Sana: 26.02.2012 | Fikrlar (0)

!!! BISMILLAH!!!
 
 
 
Masalliqlar(6-7kishi uchun): 
-400gr go’sht
-1stakan o’simlik yog’i
-0.5ta piyoz
-1osh-q zira
 
Hamiri uchun:
-1dona tuxum
-1.5stakan suv
-2choy-q tuz
-4.5stakan yuqori navli un
 
Tayyorlash: 
Go’shtni 4-5kun avval sho’r qilib tuzlab qo’yiladi. So’ng .52litrga yaqin suvda 15-20daqiqa qaynatiladi.(go’sht juda yumshab ketmasligi kk)
Hohishga ko’ra go’shtni mayda to’g’rash yoki mixerda chiqarish ham mumkin.
Bo'lim: Quyuq taomlar | Ko'rilgan: 1094 | Maqola egasi: Admina | Sana: 26.02.2012 | Fikrlar (0)

!!! BISMILLAH!!!

Masalliqlar:

-1dona qazi

 

... Read more »

Bo'lim: Umumiy oshhona mahsulotlari | Ko'rilgan: 1282 | Maqola egasi: Admina | Sana: 26.02.2012 | Fikrlar (0)

Do'lma
                                                     
 
Kerakli masalliqlar:
-100gr yog'li qiyma
-100gr guruch
-1 bosh piyoz
-tuz,murch,zira
-tomat(qizartirish uchun)
-1 osh-qoshiq o'simlik yog'i
-Tok bargi.
 
Tayyorlanishi:
Piyozni mayda to'g'rab, barcha masalliqlarni aralashtiramiz. Tuzni ta'bga ko'ra solamiz,0.5 choy qoshiqdan ziravorlarni solamiz.
Tok bargi barra(svejiy) bo'lsa, undan bandlarini olib tashlab, ustidan qaytagan issiq suvni quyamiz, yumshagandan so'ng(1-2min) suvni to'kib tashlaymiz va tez sovis ... Read more »
Bo'lim: Quyuq taomlar | Ko'rilgan: 1660 | Maqola egasi: Admina | Sana: 26.02.2012 | Fikrlar (0)