Monday, 25.11.2024, 14:35
Welcome, Guest
Asosiy » 2012 » February » 26 » Ro'ti-Hindiston taomi
10:28
Ro'ti-Hindiston taomi

                                       

Bu Xindistonning mashhur va mazali noni bolib, uni nafaqat xind ahli, balki boshqa milatlar ham sevib istemol qilishadi. Ayniqsa endi pishgan issiqlik paytida rotini ushatsangiz, qatlam-qatlam bolib, ajoib mazasi boladi

 

Masalliqlar:

-1stakan suv

-1.5stakan un(qolgani kelishtirib solinadi)

-2choy-qoshiq tuz

-2 osh-qoshiq osimlik yogi

 

Tayyorlash:

Suvga tuz va 1 osh-qoshiq yogni solib, aralashtirib, un solib ancha
yumshoq hamir qoramiz va ustidan 1 osh-qoshiq yogni quyib
20min tindiramiz. 3 yoki 4 bolakka bolamiz va pishirishdan oldin har
birini zuvalasini yasaymiz.
                                                                                                                               
 Oqlovda yoyib, tovaga solib pishiramiz.(olov pastdan biroz yuqori).
                                                                                                                             

 

Maslahatlar:

1.       Zuvalani uni pishirishdan avval qilish kerak, chunki hamirimiz juda yumshoqligidan suvala yumshab, yoyganimizda shakli dumaloq chiqmasligi mumkin.

2.       Zuvalani yoyishdan avval taxtakachni biroz osimlik yogida yoglab olib, aksholda hamir taxtakachga yopishib qolishi mumkin.

3.       Rotini tovaga solayotganingizda tova qizigan bolishi lozim.



Videosi 

http://www.youtube.com/watch?v=jD4o_Lmy6bU

Bo'lim: Umumiy oshhona mahsulotlari | Ko'rilgan: 1105 | Maqola egasi: Admina | Tags: ro'ti-non | Reyting: 0.0/0
Umumiy fikrlar: 0
Name *:
Email *:
Code *: